Innovatieve Start-Up, Oscar Autoverhuur, Schudt de Nederlandse Automarkt Op met een Unieke Abonnementsdienst

In het hart van de hedendaagse digitale economie is het ‘bezitten van producten’ ouderwets aan het worden, vervangen door flexibele abonnementsdiensten. Een innovatief bedrijf dat op deze trend inspeelt, is Oscar Autoverhuur, een snelgroeiende Deense start-up die een revolutie teweegbrengt in de autoverhuurmarkt en onlangs haar innovatieve auto-abonnementsdienst heeft geïntroduceerd in Nederland. Een van hun actieve regio’s is onze eigen Nijmegen. Dus, wat is deze dienst en waarom heeft het de Nederlandse autoverhuurmarkt opgeschud? 

Het auto-abonnementsmodel van Oscar.nl biedt gebruikers een langdurig alternatief voor het bezitten van een auto. Dannie Hansen, mede-oprichter van Oscar, erkent de verandering in mentaliteit met betrekking tot autobezit en ziet een opwaartse trend in de populariteit van auto-abonnementsdiensten. “De meeste gebruikers kiezen voor het abonnementsmodel vanwege de verhoogde flexibiliteit en het niet hoeven zorgen voor onderhoud,” zei hij in een recent interview.

Oscar Autoverhuur wist twee onderscheidingen van de Deense Kamer van Koophandel in de wacht te slepen in 2021 en 2022, als Beste E-commerce Start-Up, een prijs die nooit eerder tweemaal aan hetzelfde bedrijf werd toegekend. In slechts twee jaar tijd heeft Oscar meer verhuurlocaties in Denemarken geopend dan Sixt, Europcar en Avis gecombineerd. 

De succesformule? Oscar stelt lokale autodealers in staat om de autoverhuurmarkt te betreden met auto’s die anders maar stilstaan. Dit levert niet alleen de lokale ondernemer een extra inkomstenbron op, maar stelt Oscar ook in staat om lagere prijzen aan te bieden dan de concurrentie en uit te breiden naar kleinere steden en landelijke gebieden waar klassieke autodealers het moeilijk vinden om rendabel te zijn.

In Nijmegen heeft Oscar vier partnerschappen opgezet, namelijk met Mulders (Nijmegen), Rijken Auto’s B.v. (Wijchen), Koos Van Elk Automotive (Huissen) en Koos Van Elk Automotive (Heteren).

Nieuwsgierig naar deze innovatieve auto-abonnementsdienst? Bezoek Oscar.nl voor meer informatie over hun diensten en hun unieke benadering van de autoverhuurmarkt.

Dit artikel delen

Nijmegen Gezellig op de Veluwe

Nijmegen is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Nijmegen. Op deNijmegengids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deNijmegengids? Neem dan contact met ons op.