JOCHEM VAN GELDER OPENT 2e BEROEPENFEEST VAN REGIO NIJMEGEN ON STAGE

Vmbo-leerlingen verdienen het om ‘On Stage’ te gaan

Op dinsdag 19 maart vindt de 2e editie plaats van het Beroepenfeest van regio Nijmegen On Stage in De Vasim in Nijmegen. In navolging op het grote succes van afgelopen jaar, zullen ook dit jaar weer ruim 250 beroepsbeoefenaren in gesprek gaan met 1000 vmbo leerlingen over hun beroep en werkdag. Op donderdag 4 april, de Doe Dag van On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van monteur tot manager.

Ontvangst op de rode loper

Samen met Grete Visser (wethouder Onderwijs gemeente Nijmegen) zal Jochem van Gelder op het Beroepenfeest de leerlingen over de rode loper binnenhalen onder luid applaus van de aanwezige beroepsbeoefenaren. Hiermee bieden we de leerlingen een Positief (beroeps) Podium, want VMBO doet ertoe!

image002

Jochem: “De eerste, belangrijke keuze in je nog jonge leven is de beroepskeuze. Wat wil ik later worden? Vaak wordt de keuze gevormd door enthousiaste verhalen van ervaringsdeskundigen en dat maakt het beroepenfeest tot een leuk maar bovenal nuttig event. 250 deskundigen gaan in gesprek met VMBO leerlingen. Ik weet zeker dat daar veel stippen op de horizon gezet gaan worden!’

Bedrijfsleven van verschillende gemeenten investeert in toekomstige collega’s bij On Stage

Het bedrijfsleven investeert in hun toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De VMBO leerlingen worden, als toekomstige vakkanjers en beroepsdromers, op deze manier in het zonnetje gezet. O.a. de gemeentes Nijmegen, Wijchen en Berg en Dal zijn partner en helpen het project On Stage te realiseren. Onderwijs On Stage is gestart in 2007 en is een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten.

Nog meedoen?

Er is al een ruim aanbod van bedrijven vertegenwoordigd op het Beroepenfeest, maar er is nog wel plaats voor een aantal bedrijven. Voor meer informatie over meedoen en aanmelden ga naar www.regionijmegenonstage.nl of neem contact op met projectleider Monique Vermeulen via mail@regionijmegenonstage.nl.

Lees het volledige artikel bij Monique Vermeulen Projectleider.

Laat dit artikel viral gaan in Nijmegen, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deNijmegengids.nl
Redactie deNijmegengids.nl

Nieuws door Monique Vermeulen Projectleider. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. JOCHEM VAN GELDER OPENT 2e BEROEPENFEEST VAN REGIO NIJMEGEN ON STAGE

Gerelateerde berichten