Lisa Westerveld

Lisa Westerveld

Lisa Westerveld heeft in haar woonplaats Nijmegen een onuitwisbare indruk gemaakt als gemeenteraadslid. De voor haar kenmerkende vastberadenheid en toewijding laat ze sinds 2017 ook in de Tweede Kamer zien. Lees hier meer over deze gedreven Nederlandse politicus. 

Lisa Westerveld opleiding en jonge jaren

Lisa Westerveld werd geboren in historische dorpje Aalten in de achterhoek. Ze vervolgens groeide nog geen 3 kilometer verder op in Lintelo. Ze ging naar de middelbare school in Westerveld. Daarna besloot ze om naar Nijmegen te gaan waar ze filosofie studeerde. Al snel zette ze zich in voor de Studentenvakbond. In het begin alleen in Nijmegen, maar na een paar jaar ook landelijk.

In 2014 werd Lisa Westerveld met voorkeurstemmen tot raadslid van Nijmegen verkozen. Ze was in Nijmegen onder andere betrokken bij een proef met sociale bijstand. Maar zette zich ook in voor vergroening van de Waalkade en brandveiligheid op boerderijen. In 2017 werd Lisa Westerveld verkozen tot Tweede Kamerlid. Ze maakt zich onder andere hard voor onderwijs, jeugdzorg, emancipatie en cultuur. 

Naar eigen zeggen wil Lisa mensen een kans geven. Dit wil ze bereiken door onderwijs toegankelijk te maken en mensen voldoende inspraak te geven. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat werkzoekenden op een andere manier worden benaderd. Ze is ervan overtuigd dat een positieve benadering beter werkt dan verplichtingen.  

Lisa Westerveld persoonlijke leven

Lisa Westerveld is een politicus die haar werk met veel passie en vastberadenheid doet. Dat laat ze niet alleen zien in de Tweede Kamer, maar ook op het voetbalveld. Voetballen is voor haar een uitlaatklep. Die passie zie je ook bij Lisa Westerveld en Sinan Can, haar partner. Sinan Can is een onderzoeksjournalist en programmamaker die net als Westerveld zich volledig vastbijt in zijn onderwerpen. 

Lisa Westervelds relatie met Sinan Can is er een van gelijken die zich beide op hun eigen manier inzetten voor de wereld om hun heen. Lisa Westerveld is niet getrouwd, maar wie weet komt dat in de toekomst nog. 

Lisa Westerveld wordt geëvacueerd

Wat je waarschijnlijk niet verwacht is dat Lisa Westerveld regelmatig naar metalmuziek luistert. Samen met haar broer bezoekt ze regelmatig festivals om hun favoriete bands te bewonderen. Dat ging in augustus van 2023 niet helemaal goed. Ze bezocht toen samen met haar broer het metalfestival Metaldays in Slovenië. Tijdens hun verblijf sloeg het noodweer toe met als gevolg dat ze moesten worden geëvacueerd.

Dit artikel delen

Nijmegen Gezellig op de Veluwe

Nijmegen is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Nijmegen. Op deNijmegengids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deNijmegengids? Neem dan contact met ons op.