Ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Centrum – Binnenstad – 16 (Molenpoortpassage)

DeNijmegengids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Centrum – Binnenstad – 16 (Molenpoortpassage).

Meer informatie over deze bekendmaking:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Centrum – Binnenstad – 16 (Molenpoortpassage) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.Het plangebied is gelegen tussen de Molenstraat en Tweede Walstraat. Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de bebouwing aan de Ziekerstraat en aan de westzijde door de bebouwing aan de Vlaamsegas. Aan de noordzijde wordt de grens gevormd door bebouwing en de Molenstraat. De zuidzijde wordt gevormd door de Tweede Walstraat. In de plannen voor de herontwikkeling wordt de volledige Molenpoortpassage gesloopt. Volgens de uitgangspunten van de gebiedsvisie Vlaamskwartier wordt er een stratenpatroon aangebracht geïnspireerd op het middeleeuwse karakter toen er nog een Oud- Burgeren gasthuis stond. Rondom de nu nog tegen het winkelcentrum aan verstopte Molenstraatkerk en de daarbij horende parochietuin wordt ruimte gecreëerd, zodat de kerk en de tuin zichtbaar en leefbaar worden voor bezoekers van dit gebied en hiermee een prominente plaats krijgen in de ontwikkeling. In de plaats van het huidige winkelcentrum worden vijf bouwblokken gerealiseerd, met elk een eigen karakter. Op de begane grond van de bouwblokken worden commerciële voorzieningen gerealiseerd en op de verdiepingen woningbouw. Het parkeerdak dat nu uitsluitend gebruikt wordt door bezoekers, wordt gesloopt en niet meer teruggebouwd. In het bouwplan is het volgend programma voorzien:-Woningbouw: 415 - 435 woningen;-Detailhandel: (exclusief supermarkt): 1.200 – 2.000 m² bvo;Supermarkt: 1500 - 1700 m² bvo;-Horeca: 700 m² bvo;-Terrassen: in totaal maximaal 450 m² bvo;-Flexruimten/woonwerkruimten 90 m² bvo;-Openbare fietsparkeervoorziening van circa 390 m² bvo.InzageHet plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van zaterdag 16 december 2023 tot en met vrijdag 26 januari 2024 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen. Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP5016-ON01.ZienswijzeIn de periode van zaterdag 16 december 2023 tot en met vrijdag 26 januari 2024 kan eenieder conform artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Stadsrealisatie (bureau SR30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl (zoek op ‘zienswijze doorgeven’). Inloggen met DigiD - of voor bedrijven met Eherkenning - is hierbij verplicht.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2023.

Dit artikel verscheen op deNijmegengids.nl op 16-12-2023.

Laat dit artikel viral gaan in Nijmegen, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deNijmegengids.nl
Redactie deNijmegengids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Nijmegen
  2. gmb-2023-534614

Gerelateerde berichten