Besluit Wet bodembescherming Kamerlingh Onnesstraat 20 Nijmegen

DeNijmegengids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Besluit Wet bodembescherming Kamerlingh Onnesstraat 20 Nijmegen.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft twee evaluatieverslagen beoordeeld van een bodemsanering aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 in Nijmegen.De sanering is uitgevoerd in de periode 2011-2013 in samenloop met de toenmalige herontwikkeling van de locatie. De sanering heeft in 2 fases plaatsgevonden. Er was een PAK-verontreiniging en een verontreiniging met minerale olie. De verontreinigingen zijn volledig verwijderd door middel van ontgraving.Na afloop van de ontgravingswerkzaamheden zijn controlemonsters genomen van de bodem en de wanden van de ontgravingsput. Uit de resultaten van de controle-analyses bleek dat de achtergebleven grond op de saneringslocatie schoon was. Daarna is de ontgraving weer gedeeltelijk met schone grond aangevuld en zijn appartementen gebouwd.De verontreinigingen waren in 2013 dus al gesaneerd , maar nog niet formeel afgerond. We hebben daarom nu alsnog een besluit genomen. Het college concludeert dat de sanering is uitgevoerd zoals dat in de regeling uniforme saneringen is beschreven. Het college heeft ingestemd met de evaluatieverslagen. Dit instemmingsbesluit vervangt het eerdere instemmingsbesluit van 19 november 2023 met de evaluatieverslagen.Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen.InzageU kunt het besluit en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen vanaf 26 januari 2024. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 27 januari 2024.BezwaarBelanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen.Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken, team rechtsbescherming (VJ50), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. U kunt een bezwaarschrift ook digitaal indienen. Dat kan via een webformulier op de website van de gemeente Nijmegen (www.nijmegen.nl). Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift heeft u een DigiD nodig.In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:-Uw naam en adres;-de datum;-tegen welk besluit u bezwaar maakt;-waarom u bezwaar maakt;-ondertekening bezwaarschrift.Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de heer H.J. Nijland, telefoonnummer: 06 52751603. U kunt ook een e-mail sturen naar h.nijland@nijmegen.nl.Snelkoppelingen naar het besluit en de onderliggende de stukken:-Besluit instemming evaluatieverslag bodemsanering/werkzaamheden in verontreinigde grond: http://www.nijmegen.nl/vergunningpagina/Document/DownloadOne?documentNr=D231103884 Evaluatierapport BUS melding:-http:/www.nijmegen.nl/vergunningpagina/Document/DownloadOne?documentNr=D180045867

 

Onderwerp: Natuur en milieu | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deNijmegengids.nl op 31-01-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Nijmegen, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deNijmegengids.nl
Redactie deNijmegengids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Nijmegen
  2. gmb-2024-45232

Gerelateerde berichten